Omschrijving

Nieuwbouw van woonzorgcentrum het Woolde in Hengelo ten behoeve van Carint Reggeland. De opdracht bestaat uit het realiseren twee gebouwen en gevelaanpassingen aan het derde gebouw. Gebouw 1 bevat 3 verdiepingen met in totaal 36 appartementen en gebouw 2 bevat vier verdiepingen met 48 appartementen. Op iedere verdieping zijn 12 appartementen met een eigen badkamer gevestigd. Tevens worden er twee gezamenlijke huiskamers met elk een keuken gerealiseerd. De begane grond van gebouw 2 wordt verruimd met een grote recreatieruimte

84 verpleeghuisplaatsen in het nieuwe Woolde

In twee vrijstaande ovalen gebouwen biedt het nieuwe Woolde straks 84 verpleeghuisplaatsen. De gebouwen worden opgedeeld in groepen van zes bewoners die met elkaar samenleven. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer, met per groep een gezamenlijke keuken en woonkamer. De nieuwbouw van drie en vier lagen is zo ontworpen dat indeling met zit-/slaapkamer + badkamer eenvoudig om te bouwen is tot appartementen. De ovalen vormen zorgen ervoor dat de gebouwen er vanuit elk standpunt anders uit zien wat de ruimtelijke beleving van het binnenterrein ten goede komt. Op de begane grond van het vierlaagse gebouw komt aan de buitenkant een serre-achtige ontmoetingsruimte met koffiehoek.

Kormelink Bouw uit Rietmolen realiseert het project en Paas Totaalafbouw verzorgd hier de scheidingswanden (VHP), cementdekvloeren, stukadoorswerk en het spackspuitwerk.

Locatie:Hengelo
Opdrachtgever:Kormelink Bouw

Galerij