Omschrijving

Ruim 5 jaar geleden zijn Amal Abbass-Saal en Sandra Manintveld begonnen om duizenden nieuwe en oude Almeerders van alle leeftijden te vragen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen in Nederland.

Zij faciliteerden twee projectjaren en presenteerden de tentoonstellingen:”Thuis, als een spiegel van jezelf“ en “Thuisland” in het voormalige Architectuurcentrum van Almere.

Beide bestuursleden van Stichting Inspiratie Inc. namen daarna het initiatief om de collectieve droom van een werelddorp verder te ontwikkelen. Zij deden dat niet alleen: in samenwerking met Coöperatief Woonfonds Meerwonen o.l.v. Stefan van Uffelen, Denktank Diamondiaal o.l.v. Douwe de Vries, Triodos Bank, Wageningen Universiteit, Universiteit van Amsterdam, Atelier Dutch, en het Kansfonds kwam de nieuwe Wooncoöperatie Diamondiaal tot stand. Wat ooit begon als een droom wordt nu werkelijkheid.

Lichtenberg Bouwbedrijf uit Rijssen realiseert het project en Paas Totaalafbouw verzorgd hier de scheidingswanden (VHP), cementdekvloeren, stukadoorswerk en het spackspuitwerk.

Locatie:Almere
Opdrachtgever:Lichtenberg Bouwbedrijf

Galerij